Ce este ozonoterapia si cum poti beneficia de efectele ei

Ce este terapia cu ozon (ozonoterapia)? 

Terapia cu ozon este un tratament nou ce are efecte deosebite, in domeniul medical, fiind recomandata ca tratament pentru diverse afectiuni, si in domeniul frumusetii, ca remediu impotriva imbatranirii.

Ozonul este compus din trei atomi de oxigen si a fost identifi cat inca din anul 1785. In 1896 romanul Nicolae Tesla a patentat in S.U.A. primul generator de ozon. Cuvantul „ozon” inseamna in limba greaca „aer proaspat”.

Ozonoterapia porneste de la ideea ca la originea oricarei afectiuni sau probleme in organism se afla insuficienta oxigenare a celulelor. Astfel, tratamentul bazat pe un amestec de oxigen si ozon repara celula din interior, reducand zona afectata. Printr-un amestec perfect al celor doua gaze se neutralizeaza toxinele acumulate de-a lungul timpului in corp, se reduc inflamatiile, se regleaza pH-ul, se imbunatateste circulatia sangelui.

Beneficiile ozonoterapiei 

Acest tratament este eficient in combaterea infectiilor virale si bacteriene, a celor fungice, stimuleaza sistemul imunitar, reduce durerile, accelereaza eliminarea toxinelor. 

Ozonoterapia in domeniul frumusetii

Rezultate foarte bune in estomparea ridurilor s-au obtinut prin injectarea subcutanata a unei cantitati mici de amestec gazos de oxigen si ozon. De asemenea, prin practicarea bailor de ozon sau a injectiilor subcutanate combinate cu autohemoterapia duc la ameliorarea aspectului de coaja de portocala (celulita). De asemenea, ozonoterapia s-a dovedit utila si in trata mentul cicatricilor si acneei, in reducerea ectaziilor venoase de la nivelul gambelor si coapselor, in tratamentul infectiilor fungice ale pielii si unghiilor.

Ce este ozonoterapia si cum poti beneficia de efectele ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus